Flip Boerée (1971/Haarlem) 
Cum Laude afgestudeerd aan de Kunstacademie Haarlem 2020.

In mijn werk probeer ik schoonheid in vervreemding te vinden, dat doe ik door verschillende technieken en materialen te combineren, totdat er een zekere beweging ontstaat die me raakt. Daarna breng ik tegenstellingen aan die het schilderij versterken. Deze tegenstellingen duw en trek ik net zo lang heen en weer totdat het schilderij ja zegt.
Op dit moment werk ik aan een serie die geïnspireerd is op de aankondiging van het licht, wanneer deze gezien wordt vanuit het donker. Als vanuit het donker het licht zich voor het eerst aandient, zijn deze stralen het meest zuiver licht en donker samen, als gevoelens voor hoop liefde en geluk.

De titel van deze serie is Forest Lights.

Over Flip

Halverwege jaren tachtig ontdekte ik graffiti art, waarmee ik me een aantal jaar bezig heb gehouden. Begin jaren negentig ben ik begonnen met schilderen met airbrush en olieverf. Eind jaren 90 ben ik met twee impressionistische schilders gaan schilderen, en heb ik bij kunstkring ‘De Acht’ in de Waag een paar jaar model geschilderd. In 2020 ben ik cum laude afgestudeerd aan de kunstacademie Haarlem-Leiden. Tijdens mijn studie heb ik mij voornamelijk verder ontwikkeld op het gebied van conceptuele kunst. Mijn inspiratie vind ik in het spel tussen donker en licht dat ik tot uiting wil brengen op het doek.